tankar om gymnasiet

2014hahaha dööör va ful ↑
 
När jag var liten hade jag alla möjliga drömmar. Jag skulle bli Frisör, Lärare, Kock, Stylist, Polis, Hollywoodfru (!! still want that though), programledare och listan bara fortsätter! Som liten hade jag stora drömmar och helst skulle jag hitta miljoner på gatan som jag kunde bli rik på. Haha, men tillslut så vaknade jag ju ur min lilla bubbla där jag nu befinner mig. Det är ett tag kvar till valet om gymnasium men precis som åttan och alla andra år så kommer nian gå precis lika fort och tillslut sitter jag där med en del av min framtid i mina händer.
 
Jag har grubblat länge på detta med gymnasium och jag ska inte ljuga, det skrämmer mig så otroligt mycket. Ny miljö, nya vänner och nya möjligheter till allt. Det låter väldigt spännande men samtidigt så är jag orolig för hur det kommer att drabba vänskapen mellan mig och mina nuvarande vänner. 
Jag tänkte länge på att jag skulle välja samhäll som mitt förstahandsval eftersom jag faktiskt har ett visst intresse för SO, men när jag sedan fick reda på att språkval ingick där så var det helt uteslutet. Dessutom är det högskoleförbredande och det orkar jag inte med! Jag var inne på Restaurang och Livvsmedelprogrammen & det är fortfarande något jag tänker på, men det finns så himla mycket andra linjer också, linjer jag aldrig tänkt på tidigare.
 
Handel och Administrationsprogrammet har funnits i mina tankar ett bra tag nu och helt ärligt är det absolut något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. Även Hotell och turismprogrammet med inriktningen på Hotell och Konferens, hur jävla nice skulle inte det vara? det skulle vara ännu coolare att ha turism och resor, men helt ärligt så tycker jag nog att den förstnämnda inriktningen låter mer lockande. Jag gillar att prata och att planera saker så egentligen skulle nog inte det vara några problem för mig. Jag giorde även en sånhär test på internet för att se vad jag skulle kunna välja och tror ni inte att jag fick just dessa två linjer då? så för tillfället så har jag absolut klart för mig vad jag vill göra, antingen Handels eller Hotell och konferens!!
 


people like us

2014 
Såg en film idag jag varit lite tveksam till att sett tidigare. Filmen är baserad på en/flera verkliga händelser och ska jag vara ärlig så älskar jag den! Det är precis en film i min smak och det var inte alls så jättemycket kärlek i den (mellan ett kärlekspar) utan det var en fin film om familjekärlek. 
 

Handling: Sam jobbar hårt i sitt hem hemma i New York, man skulle kunna säga att affärerna inte går så väldigt bra men sämre blir det ju när han plötsligt kommer hem och hans flickvän berättar att hans far är död. Mot sin vilja åker han hem till LA där han kommer att få reda på att han har en halvsyster. Han börjar att följa efter henne innan han sedan inleder en vänskap med henne och hennes son, men hur ska han sedan kunna berätta för henne att dom är syskon när hon tydligt redan hatar hennes pappa som lämnat henne som liten och även hennes bror som hon inte ens vet namnet på..?
 
Kommentar: Filmen var så otroligt jävla bra, enligt mig. Jag rekommenterar den starkt och frågorna man ställt sig genom hela filmen kommer fram på slutet som också fick mig att gråta. Varför pappan betett sig som han gjort när han var vid livet och varför han undvikt båda sina barn får man också reda på. Allt är så fint och jag tycker verkligen alla ska kolla på denna! Vad som dock störde mig var att han inte berättade från början att han var hennes bror, men man kan ju på ett sätt förstå honom också. Men det gjorde mig lite irriterad varför han valde att göra som han gjorde faktiskt!
 
Betyg: 
 
 
 
 
 
 


starten

2014Snygga Elin och jag från någon friluftsdag för något år sen
 

Det är redan Torsdag och veckan är snart slut. Imorgon mina vänner, tar jag äntligen helg ;) På riktigt, de två första dagarna i skolan var rätt så chilliga, vi pratade mest och gjorde lite övningar ihop med klassen men också gick vi igenom allt vi skulle göra i 9an och bortsett från Nationella så blir det ju en hel del.
 
Det är sista året för mig nu innan jag börjar i gymnasiet och detta år vill jag verkligen göra mitt yttersta bästa. Jag ska kämpa för högre betyg och jag vill verkligen höja mig mer än vad jag gjorde sist. Jag tycker dock det är jobbigt att sätta upp mål till mig själv, jag vet att jag vill men jag är så himla rädd för att misslyckas. Tänk om jag inte uppnår betyget jag strävar efter, jag vet redan nu att jag isåfall kommer att bli besviken på mig själv och det är något jag helst inte vill. Men ännu sämre skulle det vara om jag sänkte mig i något ämne? det är nian vi snackar om nu, det är högre press på oss elever och även högre krav som ställs på oss. Det skrämmer mig lite faktiskt, hela grejen. Men då kommer vi till en annan sak, betygsystemet är något jag och väldigt många andra hatar just nu och behöver jag ens gå in på varför? Hur A A A E kan bli ett D i slutbetyg är helt sjukt egentligen. 
 
Vi får se, jag ska i alla fall satsa iår och göra mitt bästa, vilket jag vet kommer bli jobbigt och även svårt, jag kommer förmodligen bryta ihop som vanligt om ingenting går som jag vill men det är smällar man får ta. Det kämpigaste just nu är ju Matten, men den har alltid varit mitt svagaste ämne faktiskt. Engelskan går det bättre och bättre i, men jag ska aldrig ta ämnet för givet - jag ska kämpa på där också. 
 
Just nu ligger jag i sängen och har precis tittat på senaste avsnittet av PLL och även sett filmen Maleficent med Angelina Joline (!!) jag döööööööör hur jävla sjukt snygg hon är alltsååå, hon och Brad Pitt är ju så jävla snygga tsm också ! ;) 


10 saker jag stör mig på

2014Lol, hade riktigt tråkigt och dessutom så fick jag ju prata ut lite också. Det kan ju behövas ibland ;) 
 
Att dock jävla Videofy.me inte fungerade att lägga ut på stör jag mig riktigt mycket på då jag hellre velat lagt ut denna video där, men men. 


"jag träffade min soulmate"

2014 
Detta är en tjej jag haft kontakten med lite på kik och via bloggen osv. Hon lärde känna sin vän Katta genom internet och i denna video berättar hon hur det gick till och hur det sedan blev så goda vänner. 
 
Jag gillade videon för att den påminde mig så mycket om Gabbi. Vi kände inte varandra alls innan 6an, hon lade till mig på Facebook och jag tog kontakten. Jag blir än idag påmind om att det var jag som började skriva pga ville ha hjälp med lite bloggkoder sååå och på den vägen var det. Jag och Gabbi är idag bästa vänner och var varit det från dag 1 kan man säga, jag kan även stolt säga att hon är min soulmate. 


gym, harry potter och OTH

2014Bjussar på en väldigt röd bild från Nobelfesten i skolan. Fan vilka röda kinder jag hade (?!?!?!?)
 
Jag vet inte vad det är men eftersom jag klarat mig såhär långt att inte sova så kan jag lika gärna passa på att blogga lite för att fördriva tiden en aning. Denna dag har jag ändå gjort väldigt mycket. Jag städade hela rummet igår, dammsög golven och torkade dom även så det slapp jag idag. Jag har däremot vädrat mina sängkläder, ätit, gymmat, duschat och nu har jag även bäddat rent i sängen så det är rena lakan och skit. Kan även tillägga att jag rakat benen också så det ska bli riktigt jävla skönt att få krypa ner under täcket ikväll!!
 
Vad händer resten av dagen då? jag tänkte ta en titt på sista delen av Harry Potter nu och sedan klicka in på något random avsnitt av OTH för att få lite nostalgikänsla från några månader tillbaka. 
 
Det är faktiskt sinnes hur mycket jag fortfarande älskar den serien. Jag har ju börjat på ett par serier efter One Tree Hill men slutat allihopa efter bara några avsnitt eftersom ingen serie någonsin kommer att komma upp till OTH's nivå, den serien hade ju verkligen allt - ALLT en serie ska innehålla och även om jag nu inte kommer att ha tid att se om hela serien då jag också tittar på Lost så kan jag ju åtminstone se några avsnitt någon gång ibland! hihi
 
Nej och juste, idag är det Måndag vilket menaas Idoool!! jag har taggat i veckor på detta och jag älskar det alltid lika mycket. Även har ju Paradise Hotel premiär men vi får väl se om jag orkar hålla mig vaken till det med tanke på sömnbristen inatt ;) Nej nu laddar vi om till imorgon då jag officiellt börjar 9AN!!
 


MORGONPROMENAD

2014 
Kom hem från en morgonpromme med Linus för ett tag sedan. Det regnade till en början när vi kom ut men när vi kommit längs halva hammardammen så slutade det, som tur var. Jag ställde klockan på tjugo i sju idag - för första gången på hela sommarlovet så ställde jag dendär klockjäveln och det var riktigt tungt att behöva gå upp då eftersom jag trots allt somnat tre. Från kl sju till åtta gjorde jag allt för att inte somna, vilket fick bli att jag tittade lite på youtube ett tag innan jag kl åtta tvingade med mig Linus för en promme så att jag inte skulle somna om. 
 
Just nu sitter jag med en lånad bok av min moster - Jackie Ferms självbiografi Rövardotter - och ska läsa något kapitel ur den. Det är sinnes hur tragiskt liv hon har haft det och det är riktigt jobbigt att läsa olika saker ibland, men den är riktigt bra faktiskt. Just nu gör jag verkligen allt för att inte somna då jag känner att ögonen skriker efter sömn!
 


a best friend

2014 
Från Söndag till Torsdag så var jag och Gabbi ute hos mormor. Vi tog det mest lungt, njöt av sista veckan på sommarlovet och det som är så skönt ute hos mormor är att det inte finns några måsten. Inga alls. 
Det bästa med gabbi är att vi är ganska lika varandra, det är väl antagligen därför vi faktiskt står ut med varandra så pass länge. Tänker jag efter så har jag nästan inte varit med någon annan än henne denna sommaren och det är verkligen så bra med henne, vi kan göra allt och ingenting tillsammans och fortfarande vara totalt roade. 
 
Man skulle faktiskt kunna säga att vi är som syskon. Älskar att jag är så nära hennes familj lika som hon är med min. Inatt var första natten på fyra dagar som jag sov ensam och dessutom i min egna säng. Visst är det skönt att sova borta men känslan att komma hem till sin säng är ju obeskrivlig. Jag saknade dock att ha någon att prata med till halva natten, ha någon att dela mina djupaste tankar med och liknande saker. Sådanna stuff som jag och Gabbi alltid pratar om på kvällarna innan vi ska sova. Tack och lov så åker jag till henne imorgon igen. 
 
Det är dock skönt att komma hem att landa lite, man behöver denhär ensamtiden ibland. Även jag och gabbi behöver en paus ifrån varandra också då det blir lätt att vi småtjaffsar annars. Men det hör väl till det också, I guess? är glad över att jag har henne i varje fall, min Gabriella som alltid står kvar på min sida, oavsett vad.


på tisdag..

2014 
 
.. Börjar någonting jag verkligen inte ser fram emot. Skolan såklart. Ännu kan jag inte förstå att lilla jag börjar 9an om bara några dagar. Snart är det dax att välja gymnasium som jag fortfarande inte har någon aning om vad jag vill, det är väldigt jobbigt med tanke på att de flesta av mina kompisar redan har planerat hela sin framtid medans jag själv knappt vet vad jag ska göra imorgon liksom? det är lite frustrerande faktiskt. 
 
Sedan har ju schemat lagts ut på nätet och jag vill ta livet av mig redan nu, innan skolan ens börjat. Det är INGENTING som är rätt på dehär schemat och det gör mig otroligt deprimerad att våra raster är på max tio minuter. Jag kommer ju ihåg hur stressigt vi hade det mellan lektionerna förra terminen då man knappt hinner ta sig till nästa klassrum innan lektionen börjat då man endast har fem minuter på sig och på den tiden så ska man hinna hämta böcker i skåpet och so on? nej fyfan för idiotfan som gjort schemat, hur fan har den personen tänkt? 
Möjligtvis är jag nöjd över fredagarna då vi där slutar runt 2 som vi aldrig gjort tidigare, men som ni ser på vårat schema ovan så har vi inte alls långa raster och lunchrasterna är på 40min. Nej usch, är inte nöjd alls över vårat schema och våran svenskalärare ska vi inte heller ha längre. Tänker jag efter så är det inte många lärare vi har kvar, vi har bytt lärare i nästan varje ämne förutom våra mentorslärare och tur somfan är väl det. 
 
Nej usch, sommarlovet är inte slut än och redan nu är jag stressad över skolan bara genom att se vårat schema. Så jävla nice att ha ca 1h SO varje dag utom på torsdagar, wohoo! *gråter*
 
Standard att tagga hela jävla sommarlovet på att få se nya schemat och när det väl kommer vill man bara gråta blod. Vi har haft ett cpschema de senaste tre åren, självklart ska detta följa traditionen! så.jävla.ledsen.


blommiga lilla my

2014Vero Moda, 299:- 
 
Igår köpte jag denna skönhet! Jag vet inte vad det tagit åt mig men innan sommaren var klänning verkligen någonting jag inte alls trivdes med och ville ha på mig, men jag antar att jag changed my mind och helt plötsligt ville ha en till klänning i garderoben. 
 
Under hela sommaren har jag sökt efter en vit klänning där tyget är lite längre där bak, även om denna klänning inte direkt är vit utan har små blommor på sig istället så var den otroligt skön och efter att Elin och Gabbi berättat för mig att jag passat i den så fanns det ingen tvekan om att jag skulle köpa den. 
Som sagt är sommaren snart över men jag ska försöka använda den så mycket som möjligt nu den sista tiden och förmodligen ha mina svarta ballerinaskor till, jag trotsar skavsåren ännu en gång! 
 


frozen yoghurt

2014 
Klockan halv tolv imorse bestämde jag, Elin och Gabbi oss för att ta en spontanare till Gävle. Bl a för att äta på den nya Frozen Yoghurt-baren som kommit dit. Jag har aldrig ätit det förut men jag har sett på bilder hur jävla gott det sett ut och det var det också! Jag hade dock velat haft lite mer tillbehör i min än jag hade, men nu vet jag till nästa gång att jag inte ska ta så mycket yoghurt kanske, hehe.
 
Efter det så tog vi oss ut i regnvädret men gick direkt in i nian för lite shopping. Jag fick dock bara med mig en klänning hem men nöjd blev jag med den, jag har faktiskt hela sommaren letat efter något i den stilen och nu (när sommarfan praktiskt taget är över) ska jag såklart ha hittat en, jaja. Kanske kan jag ha den mycket nästa sommar istället! Jag återkommer med bilder :) lol 
 


dagens teenagerpost

2014 


funny and relatable

2014

återförenade

2014 
Idag började dagen med att jag vaknade upp av all rök som kommit in i mitt rum, jag visste först inte vad det var som hände så jag skrev till Ida och frågade om hon också kände av röken, vilket hon gjorde och jag hade helt glömt bort att det fortfarande brann i Sala då jag trodde att det bara var mina grannar som grillade sisådär kvart över tio på morgonen, men icke. Därefter fann jag en tweet på Twitter som snälla Ida lade ut och visade världen mina tankar: 
 
Nåja, jag lade väl inge mer tankar i det förrän Moa och Gabbi började skriva i gruppen och tala om hur vi snart skulle dö varav jag fortfarande var skapligt lugn, det var när dom började ifrågasätta varför jag var lugn som jag faktiskt insåg att röken bara kom närmare och närmare. Men vad kunde jag göra liksom? 
Vi tre bestämde i alla fall oss för att umgås idag för att tillbringa våra sista timmar tillsammans och sagt som gjort, runt tre kom båda inklampandes i mitt rum och därav var friden över. 
Vi pratade som alltid, kollade på halva The Lucky One och gick sedan ner till Time för att köpa glass. Sedan slutade det med att vi satt inne i mitt rum igen och snackade, igen. 
 
Nu ligger jag här, trött och helt slut efter all rök jag andats in från dagen och lyssnar på när åskan bullrar utanför mina öppna fönster. Jaja, vad händer nu då? vi får väl se om jag orkar ta mig igenom ännu en Harry Potter-film ikväll, annars blir det väl bara slå på Sunes Sommar och somna till den eller något. Sååå himla trött!


nostalgikänsla

2014 
Kommer inte ihåg om jag skrivit detta förut men när jag var "mindre", typ 10 år?! så hade jag en idol i livet och det var denna Sofijah. Och jag kan inte varit den enda som lyssnat på henne som yngre? Varför sitter jag här och lyssnar på henne medans brandröken från Sala kommer in i mitt rum och vi är påväg att dö typ?! haha nej, men :( 
 
Egentligen så är dessa låtar helt totalt värdelösa, men det är texterna jag älskade så jättemycket och jag antar att jag hade en sånhär "depp-period" där jag sminkade mig svart, klädde mig i rastakläder och i stora kepsar just då. (Well, tittar jag tillbaka på bilder från den tiden vill jag bara ta mitt liv) men, men. 

Men på riktigt, ska jag vara helt ärlig så fattade jag nog inte ens vad låtarna gick ut på? seriöst, jag fattade nog inte då hur deep texterna egentligen var och det är också en av grejerna som får mig att skämmas idag. Jag lyssnade på Sofijah för att jag tyckte att hon var BRA? jag fattade aldrig hur dåligt hon måste ha mått, haha. 
 
Iaf, dessa låtar för med sig så himla mycket minnen med mig. Tiden jag umgicks med Ida exakt hela tiden, den jobbiga tiden med mamma och pappa men framförallt, tiden jag såg upp till min låtsassyster. Well, det finns så mycket dessa låtar relaterar till i mitt liv och jag är idag glad över att jag nog aldrig fattade vad hon "sjöng" om precis. :D